Program za pra─çenje promena u CRHoV

Vreme je za poklon ­čÖé – program koji omogu─çava pra─çenje promena u jedinstvenoj evidenciji akcionara Centralnog Registra HoV. Za po─Źetak treba da sledite na┼í savet za povremeno snimanje stanja CRHoV za ┼żeljene akcije┬á(pogledajte link ─îuvanje jedinstvene evidencije akcionara), a onda iz programa CRpromene mo┼żete┬áizabrati dve snimljene datoteke za pore─Ĺenje – staro stanje i novo stanje. Posle toga treba┬ákliknuti na dugme “Prika┼żi promene” i program ─çe obraditi datoteke, izra─Źunati ko je sve prodavao ili kupovao akcije u tom periodu i prikazati promene. Obratite pa┼żnju da evidencija┬ána sajtu┬áCRHoV nije uvek potpuno pouzdana zbog razli─Źitog vremena saldiranja transakcija, ili recimo┬áslu─Źajeva promena naziva firmi.

Na primer┬ápretpostavimo da┬ánas interesuje Agrobanka, da imamo snimljeno stanje od ju─Źe i da smo tako─Ĺe snimili sve┼że dana┼ínje stanje (u praksi verovatno ne─çete┬áovako ─Źesto snimati promene). U programu izaberemo staro stanje (u primeru to je datoteka┬á“AGBN 2007-11-26.htm”) i novo stanje (“AGBN 2007-11-27.htm”), kliknemo na “Prika┼żi promene” i dobi─çemo ekran nalik na slede─çi (prikaz fizi─Źkih lica je namerno zamu─çen):

Program CRpromene v1.0┬ámo┼żete preneti sa download strane.

Ukoliko imate dodatne komentare, sugestije ili predloge za nove opcije (neke promene i dodatne opcije su ve─ç u planu, ovo je ipak tek prva verzija┬á:), mo┼żete ih poslati ovde, u opciji za ostavljanje komentara.

6 comments

6 Comments so far

 1. Duh novembar 28th, 2007 10:38

  Slican program postoji vec odavno, doduse ne tako vizuelno sredjen ali ovo je extra, e sad moze li se napraviti neki program koji bi isto tako bio u stanju da iz CRHoV na zadato ime (pravnog ili fizickog lica) automatski prelista sve spiskove (razlicitih akcija)i da prikaze sta to lice sve poseduje? Takav program isto postoji i rezultati se daju preko notepad-a (u txt) ali ako mozete da napravite novi kao sto ste ovaj bio bi VRH!!!!!!

 2. Stefan novembar 28th, 2007 23:01

  Duh,gde da na─Ĺem program ┼íto si spomenuo, kojim je mogu─çe prelistati spiskove u potrazi za jednim imenom? Thx

 3. zo73 novembar 28th, 2007 23:24

  Nesto ne funkcionise kako treba jer kod svake akcije mi izbaci nekoliko akcionara na stranu prodaje i kad koristim isti file kao staro i novo stanje (pa pretpostavljam da pravi neku razliku i kod razlicite fajlove).

  @Duh
  Imas neki link za taj program?

 4. Jovan novembar 29th, 2007 00:17

  @zo73
  Proveri da li koristi┼í verziju v1.0a – u prvoj v1.0 se javljao problem u slu─Źaju kada u CRHoV stanju ima vi┼íe akcionara sa istim imenom.

 5. Aleks@ januar 20th, 2008 12:23

  Pozivam vas da svoj program predstavite na
  http://www.blic.co.yu/forum/index.php?board=49.0
  Pozdrav

 6. Jovan januar 20th, 2008 16:52

  Hvala Aleks@ napisa─çu ovih dana, samo da prvo na─Ĺem malo vremena i zavr┼íim novu verziju programa (u kojoj ─çe biti lepih noviteta:).

Leave a reply

´╗┐