Teletrader na probu

Teletrader je jedan od sistema za praćenje informacija o berzanskoj trgovini na čijem spisku podržanih berzi se nalazi i Beogradska berza. Iako je većini (ili bar meni:) pre svega potreban pregled ponude i tražnje u realnom vremenu, Teletrader je prilično složena platforma koja omogućava razne druge opcije praćenja trgovine za izabrane akcije, definisanje alarma koje aktiviraju određene promene, vođenje sopstvenog portfolia, prikaz raznih grafikona, tehničku analizu, itd. Ranije sam koristio konkurentska rešenja (Belex.info i Quotestation) i u poređenju sa njima Teletrader deluje prekomplikovano – ima zaista mnogo opcija od kojih većina nije potrebna prosečnom korisniku, ali zbog toga je smanjena preglednost i lakoća korišćenja.

Poput konkurencije i kod Teletrader-a je potrebno platiti mesečnu pretplatu za puno korišćenje. Cena je 40 EUR mesečno za verziju Professional LT Serbia (L2) koja pokriva tržište Srbije i daje Level2 kvote (prikaz dubine tržišta), što je nešto skuplje nego preplata za Belex.info i Quotestation. Ali dobra stvar je što Teletrader daje mogućnost probnog rada, pa ga možete besplatno koristiti do četiri nedelje. (Zlo)upotreba besplatnog korišćenja je ograničena time što ovo pravo možete iskoristiti samo jedan put u 12 meseci, ali i to može biti sasvim doboljno za probu pa čak i ozbiljnu upotrebu za to vreme.

Za probni rad potrebno je otići na Teletrader sajt (sledite ovaj link na srpsku verziju sajta, poÅ¡to na centralnom .com nismo primetili link za probnu verziju), popuniti kratak upitnik i preneti instalaciju programa (oko 20 MB za download), a na e-mail će vam biti poslati username i password sa kojim možete koristiti program. Ovo bi trebalo da aktivira Professional verziju bez L2 kvota, ali po diskusijama na Economy forumu se pričalo da se nekad dobije i verzija sa Level2 – ova druga varijanta je svakako mnogo upotrebljivija. 🙂


Teletrader primer ekrana

No comments

No comments yet. Be the first.

Leave a reply